Artist, Illustrator, Author, Poseur, Shopkeeper, Transcendentalist

Artist // an artist is not limited by form or function | (the artist is unlimited by form & function), so telling myself I am an artist creates space

Illustrator // a specific function of the artist, the illustrator is friendly & intelligent & glad to be of service if paid appropiately

Author // I make [books][1], and out of all the things I do and have done, the books are the things I use most to justify my existence // 'to justify the existence of the artist-persona' could be a friendlier way to express this, but very often the 'myself' is very closely associated with 'the artist'

Poseur // watch me skate across an acre of linoleum

Shopkeeper // counting, counting, counting

Transcendentalist // you are not what you think you are

Artiest, auteur, tekenaar, mensenfluisteraar, winkelier, grommelpot

Artiest // want als ik zeg 'artiest', hang ik niet vast aan een of andere uitdrukkingsvorm, en 'niet vasthangen' is een soort hobby (niet per se een handige) (handige hobby bedoel ik)

Tekenaar // of ''illustrator'', maar tekenaar is een beetje oorspronkelijker: eerst was er een tekenaar en die tekenaar dacht: als ik mijzelf illustrator noem is het misschien levensvatbaar, iemand die illustrator is, is meer een echte mens dan iemand die tekenaar is.      Nou ja.
Waarschijnlijk hebt ge mijn werk al zien passeren in de Vlaamse gedrukte media (De Standaard of De Morgen of Humo of Knack of Bahamontes) of in het tv-programma De Slimste Mens. Of in hele mooie boekjes [link invoegen naar hele mooie boekjes].

 

  • Contact >>

Name *
Name
http://

Randall Casaer is tekenaar en boekenmaker.

Hij debuteert in 2007 met de graphic novel ‘Slaapkoppen’ en haalt daarmee zowat alle beschikbare debuutprijzen binnen. Het werk vindt bovendien zijn weg naar het buitenland met vertalingen in het Frans, Engels en Italiaans.

Eind 2013 brengt Randall ‘Ik zie u gaarne met een boek’ uit, een graphic poem over een ménage à trois: een man, een vrouw en een boek. Het boek scoort goede kritieken, in België én in Nederland. In 2014 verschijnt ‘De Ridder die niet slapen wilde’, een prentenboek voor kinderen.

Casaer werkt ook samen met andere auteurs. Voor Wouter Deprez illustreert hij bijvoorbeeld ‘Brieven aan mijn zoon’, verschenen in 3 verschillende boekjes. Mediahuizen schakelen Randall in als illustrator. Er verschijnt geregeld werk van hem in bladen als Humo, De Standaard en De Morgen en op televisie in De Slimste Mens Ter Wereld. 

Christina Vandekerckhove maakte een erg schoon filmportret in de reeks literare meesters.

 

PARDON - Het lukt mij niet altijd alle communicatie gelezen en verwerkt te krijgen. Dat is vervelend en niet elegant, doch neem het niet persoonlijk aub. Denk bvb dat ik een defecte machine ben eerder dan een slechte vriend. Niet dat ik géén slechte vriend zou zijn, waarschijnlijk bén ik een slechte vriend, doch ik ben steeds de beste vriend die ik kan zijn in de gegeven omstandigheden, die voor iedereen lastig zijn, ook voor u, ik weet het, ik weet het, ik weet het en het spijt mij. Ge kunt niet geloven hoe goed ik mij zou voelen als alles proper en elegant was, ook voor u. Voor ons, voor iedereen, en voor de dieren.

MAAR DUS - Als ik binnen de week niet gereageerd heb is er weinig hoop dat ik uit mijzelf nog de moed zal kunnen putten om alsnog wél te reageren. Kwaad worden heeft geen zin. Als ik vermoed dat iemand een met woede of ergernis beladen bericht gestuurd heeft durf ik het niet eens te openen dus dan zijn we nog verder van huis. Als ik niet op uw bericht reageer binnen een voor u comfortabele termijn, leg uw kwestie opnieuw voor.

IK BELOOF - dat ik over het algemeen gesproken mijn best doe.

HET ZOU KUNNEN - dat ik sneller reageer als ge mij ervoor betaalt, dat zouden we kunnen onderzoeken: u doneert een of ander bedrag en we kijken of ik alerter reageer. Indien ja, kunnen we waarschijnlijk interessante vragen stellen over motivatie en behavioural economics. Probeer het eens, al was het maar voor de gein. NOGMAALS PARDON - en dankuwel !

 © Ivan Put

© Ivan Put

Bibliolist /

Als auteur

2007 | Als er lucht is moet ge ademen, uitgeverij BeeDee

2007 | Slaapkoppen, uitgeverij Oogachtend - graphic novel

2008 | To Do, uitgeverij Oogachtend

2013 | Ik zie u gaarne met een boek, uitgeverij Vrijdag - graphic poem

2014 | De Ridder die niet slapen wilde (en zijn paardje Parcifal) - uitgeverij De Eenhoorn

2016 | Schip vol Honden, - uitgeverij Vrijdag

Als illustrator

2002 | Jongens en wetenschap, Sven Speybrouck & Koen Fillet, uitgeverij Globe

2003 | Jongens en wetenschap2, Sven Speybrouck & Koen Fillet, uitgeverij Globe

2009 | Reizen met dochters, Sam De Graeve, uitgeverij Vrijdag

2010 | Gelukkig heeft je moeder twee oren, Wouter Deprez - uitgeverij De Eenhoorn

2011 | De hond is een beetje kapot, Wouter Deprez - uitgeverij De Eenhoorn

2011 | Kleine Pieter deed open | Paul Verrept - uitgeverij De Eenhoorn

2013|  Kies | Wouter Deprez - uitgeverij Lannoo

2016 | Waarom je moeder en ik bijna altijd een kamerjas dragen | Wouter Deprez - De Eenhoorn

2016 | Bloemen, bijen en borstbollen Wouter Deprez, WPG


Vertalingen

2009: Les Somnambules. Vertaling door Daniel Cunin, met medewerking van Randall Casaer - uitgeverij Casterman, Paris

2009: Testoline Addormenate - uitgeverij Comma22, Bologna

2010: Sleepyheads. Vertaling door Rhian Heppleston, met medewerking van Randall Casaer - uitgeverij Blank Slate, London